Unul dintre cele mai bine cotate teatre din Europa ajunge sâmbătă la Brașov

CELESTINS THEATRE DE LYON prezintă: „Tabloul unei executii” de Howard Baker, Regia: Claudia Stavisky

Când ARTA atacă PUTEREA!

„Tabloul unei execuții”, este o operă complexă, puțin cunoscută publicului larg și totuși fascinantă în multe privințe. Această piesă a autorului contemporan Howard Barker (născut în 1946) ridică întrebări filosofice care au trecut peste veacuri și rămân relevante și astăzi, mai mult decât oricând. Textul, violent, invită publicul să-și pună întrebări asupra legăturii între artă și putere dar și asupra atrocitătiilor războiului.

Acțiunea piesei este plasată în Veneția, în perioada Renașterii. Galactia, pictoriță talentată și femeie puternică, primește, din parea autorităților, comanda unui tablou monumental, pentru comemorarea bătăliei de la Lepanto și celebrarea victoriei Ligii Venețiene asupra Imperiului otoman. Altfel spus, a creștinilor asupra Islamului. Dar, în loc de  a reprezenta scene care să facă apologia luptei, Galactia alege să picteze războiul, în toată cruzimea lui: cadavre și corpuri mutilate, spre totala nemulțumire a celor care l-au comandat – autoritățile politice și religioase ale vremii. Artista este antrenată într-un duel unde arta devine inamicul mecanismului puterii.

Un décor de o frumusețe incredibilă, o distribuție de excepție și o viziune regizorală pe măsură, sunt premizele unei experiențe unice pentru spectatorii Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană Brașov.

SÂMBĂTĂ 18 NOIEMBRIE 2017 ora 19:00

Teatrul „Sica Alexandrescu”, Sala Mare

SPECTACOL TRADUS IN LIMBA ROMÂNĂ

Biletele se gasesc la casieria teatrului si online pe  www.biletebrasov.ro.

Lasă un raspuns

X