Maestrul sunetelor terorii, la Doc and Roll Simon Boswell (președintele juriului La festivalul de film Dracula Brasov în anul 2015) va fi prezent la cea de-a IV-a ediție a festivalului internațional „Doc and Roll”, care va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie.

„Simon Boswell va fi prezent la Brașov cu un sneak peak –preview la documentarul despre el, alături de regizorul filmului, Jake West (Evil Aliens) și va susține un concert special cu trupa sa actuală, the AND la clubul Rockstadt, sâmbătă 25 noiembrie”, a precizat Alin Ludu Dumbravă, director artistic Doc and Roll.

Născut în anul 1956 la Londra, Simon Boswell a compus muzica la aproape 100 de filme. Dar este și muzician rock/pop, poli-intrumentist, dirijor, chitarist virtuoz, producător de discuri.

A debutat la Dario Argento, descoperit de acesta într-un concert al trupei sale de atunci, Live Wire, într-un club din Roma. Argento i-a cerut să îl ajute cu muzica la Phenomena (1985), unde, pe coloana sonoră a apărut alături de Bill Wyman, Claudio Simonetti, Iron Maiden și Andi Sex Gang. Au urmat cereri de pe piața horror italiană, Demoni 2 (1986), produs de Argento și regizat de fiul lui Mario Bava, Lamberto, Deliria (aka Aquarius / Stage Fright, 1987) pentru Michele Soavi și prin fratele lui Dario, Claudio Argento, producător, a ajuns să lucreze cu Alejandro Jodorowsky, la unicul Santa Sangre (1989). În parteneriat cu Richard Stanley, a făcut două din cele mai interesante partituri din carieră, Hardware (1990) și Dust Devil (1992). Simon Boswell a fost nominalizat de 2 ori la premiile BAFTA. Alte filme: Hackers (Iain Softley), Lord of Illusions (Clive Barker), Shallow Grave (primul film al lui Danny Boyle), Perdita Durango (Alex de la Iglesia), Close Your Eyes (Nick Willing), The War Zone (Tim Roth), The ABC-s of Death (omnibus colectiv).

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 21.00

Intrarea liberă

2 Comentarii

Lasă un raspuns

X