Invitație la film românesc la Cinemateca Patria „Capace” și „Aniversarea”, două capodopere ale cinematografiei românești, vor rula la Cinemateca Patria în luna noiembrie

De 02/11/2017Film

Actorii Vlad Ivanov și Adrian Titieni sunt eroii noului film „Capace”, scris și regizat de Sorin Marin, care va rula la Cinemteca Patria pe 3 noiembrie de la ora 20.00, în cadrul Serii Filmului Românesc.
Capace este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule. Concurența îl atacă pe Bursă și bărbatul își amintește de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere. O criză de inimă și vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlnește marea, cu oameni simpli și obiceiuri străvechi.

Un alt film în cadrul Serii Filmului Românesc pe care Cinemateca Patria vi-l prezintă pe 17 noiembrie de la ora 20.00 este „Aniversarea”, ultimul film în care a jucat regretatul actor Mircea Albulescu, în regia lui Dan Chișu. Pelicula prezintă firul întâmplărilor ce au loc în casa lui Radu Maligan — fost om de bază al regimului de dinainte de ’89, care urmează să-și serbeze împlinirea celor 94 de ani. Discuțiile celor adunați cu această ocazie, rude și prieteni de familie, generații diferite, ajung să tulbure evenimentul, situația devenind destul de complicată atunci când jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze contra voinței sale.

3 și 17 noiembrie, Seara Filmului Românesc

Preț Bilete: 10 lei

Lasă un raspuns

X