În lumea jucăriilor, un loc al copilăriei de altădată Păpuşi frumoase şi cochete, maşinuţe şi trenuleţe frumos colorate, broscuţe cu cheiţe, maşinuţe, chiar şi bucătării pentru micile domnişoare.

Pe toate şi multe altele le veţi vedea la Muzeul Casa Mureşenilor, în cadrul expoziţiei „Muzeul Jucăriilor”, adusă de Asociaţia cu acelaşi nume. Sunt 600 de piese, pe care le veţi vedea la Braşov, deşi colecţia celor de la Asociaţia Muzeul Jucăriilor numării mii de exemplare, adunate de pe vremea copilăriei lor, începând din anii 60. Sunt şi obiecte cu vârste venerabile, de 100 de ani, însă majoritatea sunt din perioada comunistă.

Tot aici veţi vedea şi cel mai vândut joc din perioada comunistă – „Animale din continente”, care l-ar fi putut face milionar pe creatorul lui, un român. Nu l-a făcut pentru că, după cum a povestit Cristian Dumitru, Nicolae Ceauşescu i-ar fi tăiat drepturile de autor, pentru că primea un leu pentru fiecare joc vândut şi se vânduse într-un milion de exemplare.

Mascota expoziţiei are şi ea un loc de cinste în cadrul expoziţiei, un autocar ONT. Este fabricat în România comunistă, din tablă şi era foarte scump la vremea lui.

Expoziția este deschisă până pe 26 mai (luni – sâmbătă), între orele 9.00 – 17.00.

Lasă un raspuns

X