Filmul animat „Țestoasa Roșie” deschide Anim’est Brașov 2017 Proiecția va avea loc în Piața Sfatului joi, 29 iunie, de la 21.30

Animaţia „Ţestoasa roşie” / „La Tortue Rouge”, în regia lui Michael Dudok de Wit, câștigătoarea Premiului Special al Juriului la Cannes 2016 în secţiunea Un Certain Regard, deschide ediția Anim’est Brașov 2017, ce are loc între 29 iunie – 2 iulie. Proiecția va avea loc în Piața Sfatului joi, 29 iunie, de la 21.30, și va fi precedată de un concert Bucharest Jazz Orchestra, un proiect special pe scena muzicală românească.

Animația „Țestoasa roșie”, co-produsă de celebrul studio de animaţie japonez Ghibli, redă povestea momentelor marcante din viața unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală. Deși filmul nu are dialog, povestea reușește să ridice o serie de întrebări despre ambiție, acceptare și cât de importanţi sunt cei de lângă tine. Este lungmetrajul de debut al regizorului, care deține în palmares un premiu Oscar.

Înființat 2012 de trompetistul Sebastian Burneci, Bucharest Jazz Orchestra este un ansamblu profesionist de mari proporții dedicat interpretarii jazz-ului contemporan si a muzicii creative în general, cu un repertoriu variat, de la standarde de jazz la compoziții proprii. Din ansamblu fac parte muzicieni de top atât din România, cât și internaționali.

Festivalul Anim’est înscrie în agenda de weekend a publicului de la Brașov o serie de alte proiecții și concerte ce vor avea loc în Piața Sfatului și la Centrul Cultural Reduta. Un highlight între lungmetrajele proiectate anul acesta este filmul nominalizat la Oscar în regia lui Charlie Kaufman și Duke Johnson –  „Anomalisa”,  despre povestea lui Michael Stone și a tulburărilor sale, care se ivesc atunci când tot ce îi era familiar odată devine străin. Un alt lungmetraj de animație destinat publicului cu vârsta de 14+ este Psihonauții, copiii uitați” / Psiconautas, los niños olvidados, o post-apocalipsă animată despre doi adolescenţi nemulţumiţi care se hotărăsc să lase în urmă universul apăsător în care trăiesc.

În deschiderea nopții animațiilor horror și bizare – Creepy Animation Night, ce va avea loc vineri, 30 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la 24.00, publicul va avea ocazia să vizionze scurtmetrajul românesc „Splendida moarte accident” / „The Blissful Accidental Death”, câștigător al premiului “Jean-Luc Xiberras” pentru debut la Annecy, anul acesta, în regia lui Sergiu Negulici, invitat special al ediției Anim’est Brașov 2017.

Vineri, 30 iunie, de la 21.00, în Piața Sfatului va avea loc concertul celor de la Orkid, o trupă ce îmbină elemente de post-shoegaze și post-dirge cu influențe de punk și blues, formată din Vlad Ilicevici – chitară & voce, Radu Pop – tobe & graphic design, George Frătica – chitară bass și Alexandru Donny Andone – jouhikko/talharpa, tibetan bowls, wind gong, didgeridoo, claves, rattles, shaman drum. Aceștia vor aduce cu ei și CD-ul lansat in mai “Standing Still in the Dark”, pentru prima oară în Brașov.

În buna tradiție a festivalului, și cei mici se vor bucura de câteva dintre cele mai frumoase filme de animație recente: „Hai să cântăm!” / „Sing”, lungmetrajul nominalizat la două premii Globul de Aur în regia lui Christophe Lourdelet și Garth Jennings, cu vocile celebrilor Matthew McConaughey, Reese Witherspoon și Scarlett Johansson, „Molly, un monstru prietenos” / „Ted Sieger’s Molly Monster – The Movie”,  selecționat la Berlinale 2016 în secțiunea Generation Kplus, „Trenk, micul cavaler” / „Trenk, the Little Knight” , realizat de producătorii serialului „Vrăjitoarea Lilly”, sau „Singuri acasă” / „The Secret Life of Pets”, cea mai recentă animație lansată de producătorii îndrăgitului „Despicable Me”.

Accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul Anim’est Brașov 2017 este gratuit.

Lasă un raspuns

X