Filme românești noi, la Cinematecă, în septembrie Vezi programul săptămânal pe site-ul www.cinematecapatria.ro

Toamna aceasta vom avea partea de multe surprize din partea cinematografiei autohtone. Septembrie aduce unele din cele mai așteptate filme românești, premiate deja la festivaluri și apreciate de critici. Cele cu premiera în prima lună a anotimpului ploios vor fi proiectate și la Cinemateca Patria, în fiecare zi de vineri.

Astfel, pe 15 septembrie cinefilii sunt invitați să vadă documentarul „Țara moartă”, de Radu Jude. Filmul este un eseu documentar compus din peste 500 de fotografii din cele peste 8500 ale colecției Costică Acsinte, texte de Emil Dorian și fragmente de pe coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii ’30-’40.

Pe 22 septembrie brașovenii vor putea vedea cel mai nou film „Perfect sănătos”, semnat de regizoarea Anca Damian. Aceasta a ales pentru povestea unui tânăr care revine la Cluj pentru a-și îngropa tatăl un format hibrid, între dramă de familie și thriller cu multe întrebări despre o moarte suspectă.

„Un pas în urma serafimilor”, al lui Daniel Sandu este programat în ultima vineri din septembrie. Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv.

Toate filmele românești încep la ora 20:00 , iar biletul costă 10 lei.

Lasă un raspuns

X