Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet aduce două premiere la Brașov Ca de fiecare dată, organizatorii le-au pregătit brașovenilor, până în 27 octombrie, multe surprize atât în ceea ce privește invitații, cât și programul. 

Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet a ajuns la cea de-a XV-a ediţie, iar până la sfârșitul lui octombrie, melomanii se vor bucura de o serie de spectacole, dintre care două în premieră la poalele Tâmpei.

Vineri, 13 octombrie, de la ora 18.30, va fi prezentată prima premieră a festivalului, „Coppelia”, un spectacol de balet pe muzică de L. Delibes. Invitaţi, alături de soliştii şi ansamblul de balet al Operei Braşov, vor fi Andreea Jura şi Dan Haja, prim-solişti ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca şi solişti ai Teatrului de Balet Sibiu. În următoarea seară, pe 14 octombrie, de la ora 19.00, iar pe 21 octombrie, de la ora 18.30, este programată Marea Gală a Festivalului, spectacol ce se anunţă unul de excepţie. Sunt invitaţi solişti din Austria, Franța, Georgia, Italia, Japonia, România, dirijor va fi Luciano di Martino (Italia), iar Marius Constantinescu (TVR) va fi prezentator.

Spre finalul Festivalului, miercuri, 25 octombrie, şi joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, va fi prezentată cea de-a doua premieră – „Bal mascat”, de G. Verdi, în regia Corinnei Boskovsky (Austria). Festivalul se va încheia vineri, 27 octombrie, la Sala Patria, unde, de la ora 18.30, va fi un recital extraordinar susţinut de soliştii Operei Braşov.

Pentru toate spectacolele pregătite în cadrul festivalului, biletele s-au pus în vânzare la sediul Operei, program: Luni – Vineri 10.00 – 17.00 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor, în cazul în care rămân bilete disponibile.

Lasă un raspuns

X