Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră „Braşov MAI Cultural” Un eveniment ce contribuie în mod substanţial la imaginea culturală a Braşovului.

În anul 1970, a avut loc la poalele Tâmpei prima ediţie a „Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră”, din iniţiativa maestrului Ilarion Ionescu-Galaţi. Evenimentul s devenit unul dintre cele mai vechi festivaluri de gen din Europa şi, totodată, unul dintre proiectele cu impact asupra vieţii culturale a Braşovului. De-a lungul timpului, festivalul s-a bucurat de prezenţa unui număr impresionant de artişti români şi străini, fiind o demonstraţie de muzică susţinută la un excelent ritm al calităţii.

Acest festival are ca scop menţinerea şi promovarea muzicii de cameră româneşti şi universale din toate epocile şi stilurile, creşterea prestigiului instituţiei şi menţinerea acesteia în circuitul valorilor artistice contemporane.

Ediţia din acest an va fi cea de-a XL-a şi este intitulată Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră „Braşov MAI Cultural”, urmând să aibă loc în perioada 5 – 14 mai 2017. Au fost invitate şi au confirmat prezenţa la festival orchestre de cameră de valoare: Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra de Cameră Franz Liszt (Ungaria), Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra de Cameră a Filarmonicii Braşov.

 

Lasă un raspuns

X