Documentarul „Natura Brașovului” se lansează în Săptămâna Ariilor Protejate

Între 11 şi 17 septembrie, fundația Propark organizează o serie de activităţi diverse menite să prezinte frumuseţea zonelor naturale, de la expoziţii de fotografie, la proiecţii de filme, discuţii libere despre importanţa ariilor protejate, excursii ghidate şi ateliere de educaţie ecologică.

Brașovenii vor avea ocazia de a participa la discuții interactive de tip world cafe sau dezbateri despre teme de interes local din domeniul protecției naturii.

Evenimentul este rodul unei colaborări cu organizații și instituții care lucrează în acest domeniu și care s-au străduit să pregătească activități inedite pentru publicul interesat.  În cadrul „Săptămânii Ariilor Protejate” se va lansa și filmul „Natura Brașovului”, un material video care ilustrează  bogățiile naturale ale județului Brașov. Această producție va putea fi preluată, în mod gratuit, de orice instituție care dorește să promoveze valorilor naturale din județul Brașov fără scop comercial.

În cadrul acestei activităţi de filmare au fost vizitate cele mai spectaculoase arii protejate din judeţul Braşov, iar filmul rezultat este pus la dispoziţie publicului larg, ONG-urilor, administratorilor de arii protejate, televiziunilor şi unităţilor şcolare pentru o mai bună promovare a valorilor naturale din zona Braşovului.

La finalul vizionării va avea loc o discuţie care are la bază următoarea întrebare: Se poate exploata sau nu în ariile protejate? Studiul de caz cel mai apropiat pentru braşoveni este Muntele Tâmpa şi exploatările efectuate până în prezent. Speaker pentru acest subiect este Erika Stanciu, directorul Fundatiei Propark.

Lansarea acestui film va avea loc vineri 15 septembrie 2017, ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta.

 

VEZI PROGRAMUL EVENIMENTELOR AICI

Lasă un raspuns

X