Cum sărbătorim în acest an Noaptea Muzeelor În noaptea de sâmbătă, 20 mai, dacă tot sunteţi prin oraş, călcaţi pragurile muzeelor din Braşov. Instituţiile cultural vor avea program prelungit pentru public, care va fi aşteptat cu programe special gândite. 

 

Muzeele din România își deschid porțile sâmbătă, 20 mai, la cea de a XIII-a ediție a Nopții Muzeelor, alături de alte câteva mii de instituții de gen din întreaga Europă, pentru o sărbătoare a colecțiilor și a creativității care va transforma peisajul urban.

În România evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Pasionații de cultură pot vizita numeroase muzee, expoziții, pot lua parte la spectacole de muzică, dans, teatru și film.

De asemenea, cei care sărbătoresc cultura pot alege să participe la proiecții și eveniimente speciale interactive.

Pe 20 mai, vor avea deschise porțile până târziu în noaptea Muzeul Județean de Istorie – Casa Sfatului, Muzeul Civilizației Urbane, Casa Mureșenilor, Muzeul de Etnografie și Muzeul de Artă. Muzeografii îi așteaptă pe brașoveni să viziteze expozițiile permanente ale instituțiilor de cultură, dar le-au pregătit și o serie de surprize pentru ca vizita nocturnă să fie și mai specialăs. De asemenea, brașovenii vor avea ocazia să treacă și pragul Muzeului Bisericilor Fotificate UNESCO, care își are sediul în Brașov, pe strada Poarta Șchei nr. 22 și unde este prezentat acest patrimoniu unicat din județul nostru. Tot după miezul nopții își va închide porțile și Rope Stree Museum, de pe strada Cerbului nr. 13, unde veți putea afla mai multe despre Brașov în timp ce savurați un cheescake și un pahar de vin.

PANDANT NOCTURN

Noaptea Muzeelor este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care este sărbătorită pe 18 mai.

TRASEU CU QUESTO

Echipa Questo îți propune o aplicație de mobil gratuită prin care accesezi #Noaptea Muzeelor 2017 într-un mod interactiv și distractiv împreună cu prietenii sau cu cei mici din familia ta. Aplicația Questo poate fi descărcată gratuit din AppStore sau Android Market unde poți urma traseul „Orașul din inima țării” pentru a ajunge la cele mai importante evenimente din cadrul Nopții Muzeelor.

 CURSE GRATUITE

Uber este partenerul de mobilitate al tuturor celor care participă la evenimentele din cadrul Nopții Muzeelo. Poți veni gratuit cu Uber la Noaptea Muzeelor, dacă îți faci cont pe site-ul serviciul de ridesharing, unde trebuie să introduci codul promoțional „NoapteaMuzeelor17” și ai prima cursă gratuită, în limita a 25 de lei.

Lasă un raspuns

X