Cea mai populară operă revine la Brașov „Carmen“ este unul din primele spectacole în care s-a cântat şi s-a dansat tango.

Scrisă pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, opera a avut premiera la „Opéra Comique” din Paris, pe 3 martie 1875. Nici o operă nu a atins performanța popularității așa cum a făcut-o „Carmen”. Este o poveste plină de pasiune, seducție și trădare, în care partitura strălucitoare a lui Bizet evocă atmosfera încărcată a Spaniei, în melodii devenite celebre, de la seducătoarea „Habanera” până la Aria Toreadorului.

Puţini cunosc poate ca „Habanera” i-a fost inspirată lui George Bizet, aproape notă cu notă, de una din melodiile lui Yradier. Ritmul de habaneră,este de fapt ritmul care a dat naştere unuia dintre cele mai populare dansuri ale timpurilor noastre:TANGOUL.

Distribuția: Asineta Răducan, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), Valentin Marele, Valentina Mărgăraș, Ștefan Schuller, Paul Tomescu, Corina Klein, Cristina Roșu, Lorand Cristian, Claudiu Bugnar. Soliști balet: Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Dorin Mirea, Alexandru Fotescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Kriss Russman din Marea Britanie, iar regia este semnată de Cristian Mihăilescu

Lasă un raspuns

X